
”Allt känns möjligt”
När vi nu skapar framtidens Kaggeholm är mat och dryck helt centralt. Flyger in något utifrån som ska sätta fart på erbjudandet? Nej, vi tror på lokala lösningar och vad kan vara bättre än att engagera Ekerös egna BondenKocken som restauratörer.
Just nu håller BondenKocken på att installera sig i området. Planeringen är i full gång och Anders avslöjar att det inte bara kommer finnas varmrätter, snacks och desserter/ fika för servering i områdets kafé:
– Vi kommer även att ha varor att sälja direkt till konsument, egenproducerad glass och ostar till exempel.
Det kommer att erbjudas varianter på halloumi och fetaost, gjorda på komjölk från Lovö Prästgård där Anders är uppvuxen. Att Anders passion är matlagning undgår nog inte någon, när man ser honom arbeta i köket förstår man att han valt rätt yrke och sysslar med sitt största intresse. Han har arbetat i kök sedan han var 14 år gammal och har tidigare varit köks-chef på Rosenhill bland mycket annat.
Varför heter ni BondenKocken?
– Det är ju inte kocken som i första hand gör maten, utan bonden blir det ju ingen mat!
Vad är ditt Kaggeholm?
– För mig är Kaggeholm platsen där vi äntligen landar och där allt känns möjligt.